Haás Mária
Marcsi

1959-ben születtem. Tamásiban élek. Gyerekkorom óta szívesen rajzolok, festek, ez hatott pályaválasztásomra is. Tamásiban Vincze József műhelyében sajátítottam el a fazekasság alapjait, majd Kaposváron kerámiakészítőnek tanultam. Ezekben az években több országos pályázatra adtam be munkáimat, amelyeket kiállításra és díjazásra érdemesnek tartottak. 1980-ban országos I. helyezést értem el díszítőrajz és művészettörténetből. Vizuális nevelést is tartalmazó képzésem mellett képzőművészeti szakkörbe is jártam. 15 évig foglalkoztam kerámiával.
Jelenlegi munkahelyemen, a tamási művelődési központban, gyerekeknek tartok kézműves foglalkozásokat.
Az akvarellel, melynek nagyon tetszik a finomsága, áttetszősége, 7 éve foglalkozom intenzívebben. Nyári szabadságom egy részét alkotótáborokban töltöm. Ezek mindig feltöltenek, és minden alkalommal új technikát sajátítok el.
Tagja vagyok a „Bárka” Művészeti Szalonnak
Az akvarell nagyon izgalmas festői mód, melynek technikáit hangulatomtól függően váltogatom. Amikor vizes technikával dolgozom, akkor a festék szinte önálló életet él, ezt próbálom irányítani, képpé alakítani. Máskor inkább aprólékos, részletezőbb képeket festek. Témáim a tájkép és a csendélet. Szeretek kirándulni, túrákat szervezni, ha egyedül megyek, mindig viszek magammal vázlatfüzetet, festéket.

Csak olyankor festek, ha kedvem van, és csak olyankor van kedvem, ha nyugalom vesz körül.


Postacím:
7090 Tamási, Gárdonyi u. 26/b

Telefonszám:
+36 20 254 3295

E-mail címem:
haasmarcsi@freemail.hu

<< Vissza a "Bárka" tagjaihoz